Mjukyoga

Kursen innehåller mjuka smidighetsövningar för att öka rörligheten, mjuka upp och stärka kroppen, samt avslappningsövningar som du också kan använda som ett redskap hemma. Vi använder yogamattor, stolar, kuddar och yogaband som hjälp. Kursen passar bra för dig som känner sig allmänt stel, är något äldre, inte har tränat på länge, eller behöver återhämtning från sjukdom eller utmattning. Eller om du bara vill träna på ett lugnt sätt. Inga förkunskaper behövs. 

Satya yoga erbjuder ingen mjukyoga denna terminen 

Yoga för gravida

Yoga är utmärkt att praktisera vid graviditet eftersom man stärker vissa muskelgrupper och mjukar upp andra. Övningarna är speciellt utformade för Dig som är gravid, de är enkla att göra, och ofarliga för Dig och Din baby. Rörelserna sker i lugn och långsam takt.
Inom yogans tradition är andningen av central betydelse, den tränas synkront med kroppsövningarna, vilket gör yoga lämpligt som förlossningsförberedelse.
Träningen ger både fokus kring andetagen och ett ökat kroppsmedvetande, och du kan förebygga vissa besvär som kan uppkomma i samband med graviditeten
Kursen innehåller yogisk avslappning (yoganidra), andningsövningar och
kroppspositioner (asanas). Mycket fokus läggs vid avslappnings- och andningsövningar som kan användas som ett redskap vid förlossningen.
Kurserna är öppen för alla, även blivande pappor. Kursen sker löpande,
Du behöver inte vara med vid alla kurstillfällena. Inga förkunskaper behövs,
alla är välkomna!   
Yogamatta och filt finns i lokalen. Du bör ha mjuka som du rör dig lätt i. Ät helst inte en alltför stor måltid innan kursen.  

Satyayoga erbjuder ingen yoga för gravida denna terminen